IT-support‎ > ‎

Fiberforbindelse / WAOO

Har du også bestilt fiber hos WAOO?

Er du blandt de mange fra Stevnstrup der har bestilt en hurtig og stabil internetforbindelse hos WAOO? Så læs hvad jeg kan hjælpe dig med.

WAOO levere fiberforbindelse til dit hjem med en boks indenfor facademuren. Hvad der skal ske med alle dine computere, mobiltelefoner, tablets, smart TV og så videre, har WAOO ikke noget med at gøre. WAOO vil gerne leje dig en trådløs router, så dine mobile enheder kan komme på nettet. Men deres forpligtelse går ikke videre iht aftalen.

Hvis du køber din egen router, vil du komme til at spare penge på lang sigt. Jeg hjælper gerne med at installere og konfigurere din router, så der er sikkerhed om dit netværk og dine data.

Ring til mig og spørg mig til råds. En snak over telefonen er gratis.

Læs mere om netværk og sikkerhed.
Her er lidt at tænke over:
  • Hvis du vil have en emailadresse, så er det min erfaring at man bør bruge en email-udbyder som man ikke får leveret Internetforbindelse af. For den dag man skifter til en billigere Internetleverandør, så kan du miste din email adresse som alle dine venner og familie kender. Det er min anbefaling at bruge gmail.com, outlook.com (det tidligere hotmail) eller lignende. Så er du ikke afhængig af en bestem Internetudbyder eller en bestemt lokation hvorfra du kan sende emails.
  • Køb så meget netværksudstyr selv i stedet for at leje udstyr af din udbyder. Prisen for at leje en trådløs router er væsentlig højere end prisen for at udskifte udstyret når garantiperioden er forbi.
  • Hvis du har mange computere, smart phones eller tablets i din husstand, så skal du tage stilling til om du vil have trådløs netværk eller kablet netværk. Kun stationære og bærbare computere kan bruge kablet netværk, men hastigheden er langt højere end trådløs netværk. Kablet netværk har kun sin berettigelse hvis du har meget data der skal overføres via netværket, som f.eks. hvis du har en server med film og musik. Hvis der er mange samtidige brugere der trækker data, så vil et trådløst netværk nemmere kunne blive overbelastet. Husk for alt i verden at sikre dit trådløse netværk med en adgangskode. Ellers vil andre kunne bruge din Internetforbindelse eller hente dine data på dit netværk.